‘The Yesable Proposal’ Pieter Lemmens

007.PIETER-LEMMENS--SEPT-2015-PH.GJ

v.l.n.r. Art producer Robbert Jan Blekemolen, beeldend kunstenaar Pieter Lemmens en curator Kunst10daagse 2015 Harald Vlugt. Fotografie: Gert-Jan van Rooij

De Buitenstaander

Pieter Lemmens heeft geen enkele verbinding met Bergen. Nooit eerder had hij de Heerlijkheid bezocht. Precies hierom is Lemmens uitgenodigd door curator Harald Vlugt om tijdens de Kunst10daagse 2015 een project uit te voeren op De Weide bij landgoed Het Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen.

 

 

 

logo-2015Kentering, het thema van de Kunst10daagse, wordt vaak veroorzaakt door krachten van buiten af. Niet alleen nu tijdens de Kunst10daagse in Bergen. Lemmens werkt altijd vanuit het perspectief van de toeschouwer om hiermee de noodzakelijke afstand tot dé werkelijkheid te behouden.

Met het kunstwerk ‘The Yesable Proposal’ op de weide bij ’t Hof reageert Lemmens op de gekte van deze tijd. Zijn verbazing over de ontwikkelingen in onze samenleving heeft tot een bijzonder werk geleid, waarin eeuwigheid en vergankelijkheid samenkomen.

Het landschappelijke kunstwerk laat de buitenplaats volledig in haar waarde en maakt de bezoeker zeer bewust van de historische en fysieke plaats in Bergen. Het werk is tijdelijk en zal op de laatste dag van de Kunst10daagse worden teruggegeven aan de natuur.

De Weide bij Het Hof, Eeuwigelaan 1, 1861 CL Bergen.

002.2.PIETER-LEMMENS--SEPT-2015-PH.GJ

Alles is relatief

“Ik heb schoenmaat 42.5 en drink graag een glas wijn of bier en dan het liefst die van Belgische herkomst. Van whisky of andere soortgelijke sterke drank word ik misselijk en daar heeft helemaal niemand iets aan. Maar daar gaat het hier niet over.

Alles is relatief en zeker de werkelijkheid. Het is slechts vanuit welk perspectief je naar de dingen kijkt. Voor mij geldt dat ik met de nodige afstand naar alles kijk, daarop reageer om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. Als ik daarmee hier en daar een glimlach weet te ontlokken ben ik al tevreden.

Om zo dicht mogelijk bij jezelf uit te komen kun je het leven maar beter niet al te serieus nemen, zo lijkt het.”

Pieter Lemmens

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s